top of page
Lys
Z70_A_v3_2000x2000.png
Touchpanel 
 

Z41 og Z70 er betjeningspanel som gir deg full kontroll 
på hele huset.

 

I panelene kan du enkelt styre lys, varme, ventilasjon eller apparater i ulike rom, og kanskje ønsker du eksempelvis informasjon om hvilken temperatur som er i de ulike rommene. 

 

Videre kan du aktivere eller gjøre endringer på scener.  Via panelene får du rett og slett tilgang til alle de funksjonene som er tilgjengelige i din installasjon.  

 

Touchpanelene gir også muligheten til å vise historiske grafer over temperaturer eller energiforbruk, samt kalenderstyring av blant annet lys og varme.

Z41 har en 4,1" kapasitiv touchskjerm, mens Z70 har 7" skjerm

Fjernstyring 

Med Z41 og Z70 (ikke LITE) koblet til internett, har man mulighet for styring av din bolig via smarttelefon eller nettbrett. APP’en lar deg styre din smarthusinstallasjon enkelt, raskt og sikkert når du vil – fra hvor du vil.

Aktiver scener

"Hjemme" "Borte" etc.

Full kontroll på lys, varme og andre systemer

Pushvarsler i sanntid gir informasjon direkte til mobileneller nettbrettet

Ingen abonnement eller lisensavtale

Lys 
 
I et Smart Hjem kan du få full kontroll over belysningen både innendørs og utendørs.

Scenariefunksjonalitet lar deg forhånds definere ulike lysscener
som for eksempel: «Filmkveld», «middagsbesøk», «helgevask», «natt» «borte». Ved et enkelt trykk velger du den scenen du 
ønsker.

Effektiv bruk av energi

Bevegelsesdetektorer kan benyttes for belysning på steder det er praktisk å slippe å trykke på en lysbryter – som på badet, loftet,
i garderoben eller garasjen.

Dette fører til effektiv bruk av energi ved at lyset slås av etter en
angitt tid med inaktivitet. 

Automatisering og tidsstyring av lys lar deg definere ulik
belysning til ulike tider på døgnet. Du kan justere innelyset ut i fra tid på døgnet og mengden dagslys som slippes inn.

Smart belysning skaper også trygghet i hjemmet. Ved aktivering
av brannalarm tennes lyset automatisk for enklere navigering ut av huset. Bevegelsesdetektorer ute gjør at lyset tennes automatisk om ønskede eller uønskede personer beveger seg på eiendommen. Er du bortreist kan du angi at lyset skal tennes og slukkes automatisk for å simulere at huset ikke er tomt.

Med betjeningspanel montert på samme måte som tradisjonelle
lysbrytere har du alltid mulighet til å overstyre forhåndsdefinert 
innstillinger.

Scenefunksjonalitet
 
Med et trykk aktiveres en scene enkelt og effektivt. 

TV

 • Taklys går til 35 %

 • Vegglamper slukkes

 • Lampetter slukkes

VASKELYS

 • Taklys går til 90 %

 • Vegglamper tennes

 • Lampetter tennes

HJEMME

 • Velkomstlys tennes

 • Strøm til vaskemaskin, tørketrommel, oppvaskmaskin, kaffetrakter slås på

 • Temperatur settes til "komfort"

BORTE
 

 • Alt lys slukkes i hele huset

 • Strøm til vaskemaskin, tørketrommel, oppvaskmaskin, kaffetrakter slås av

 • Temperatur settes til "økonomi"

Luft

Ved å integrere ventilasjonsanlegget med Smart Hjem optimaliseres luftreguleringen.

Styringssystemet samler varme, lys, solavskjerming og ventilasjon til ett enkelt system som sikrer et godt inneklima gjennom hele døgnet. Sensorer måler luftkvaliteten og bestiller riktig luftmengde fra ventilasjonsanlegget for få et optimalt inneklima. Avtrekksvifter kan kombineres med lys- eller tidsstyring og aktiveres av bevegelse. 

Luft
Trygghet

 

Med Smart Hjem økes tryggheten i hjemmet. Ved hjelp av sensorer og målere kan du overlate overvåkingen av huset til styringssystemet. 

Med smart sikkerhet kan du legge opp til alarmfunksjoner som melder fra når noe skjer og aktivere sikkerhetsfunksjoner. Ved utløsning av brann- eller boligalarm kan lyset tennes og veilede beboere ut, eller skremme bort uvedkommende. Ved vannlekkasje kan hovedkranen stenges automatisk. Automatisk utebelysning kan tennes ved bevegelse på eiendommen og 
skremme bort uvedkommende. Er du borte fra hjemmet kan du likevel følge med på hva som skjer med integrering av kameraovervåkning.

Registreres bevegelse i eller utenfor huset, kan du bli varslet av systemet, og logge deg inn på anlegget via mobilen og se hva som foregår. 

På betjeningspanel kan man sette opp panikkbryter. Ved aktivering av panikkbryter kan alt lys inne og ute tennes, sirene aktiveres eller andre funksjoner som ønskes ved mistanke om uvedkommende på eiendommen. 

Integrering av adgangskontroll i styringssystemet gjør at du enklere kan følge med på hvem som ringer på og vil inn. Porttelefon med kamera gir deg muligheten til å se via mobilen, nettbrettet eller dataen hvem som står utenfor og døren kan åpnes. 

Gjennom scenefunksjonalitet kan man også øke trygghet ved å kutte strømmen på eksempelvis kaffetrakter eller tørketrommel ved å aktivere «borte» eller «natt». 

Varme

 

Av det totale energiforbruket i boligen benyttes rundt 55% til oppvarming. Riktig temperatur på riktig tidspunkt i riktig rom vil sikre optimal komfort, samtidig som det reduserer energiforbruket og strømregningen.

Med et smart styringssystem kan du forbedre inneklimaet og øke komforten i hjemmet. Med Smart Hjem vil du kunne redusere
energibehovet til oppvarming med inntil 30%. 

Betjeningspaneler og APP muliggjør enkel og fleksibel varmestyring. Det er ikke lenger behov for å gå rundt i alle rom og skru på den enkelte panelovnen eller justere temperaturen på varmekablene.

Med ett trykk kan du for hele huset bytte mellom komfort- og økonomimodus. «Borte»-knappen benyttes når du forlater hjemmet, eller «natt»-knappen når du legger deg om kvelden, og temperaturen i huset senkes til økonomimodus. 

Ved bruk av tregulv i kombinasjon med gulvvarme kan det være en fordel å ha en maksbegrensning på gulvvarmen for å ikke skade gulvet. Alle brytere i Smarte Hjem har mulighet for tilkobling av gulvføler og funksjonalitet for maksbegrensning av varme lar seg enkelt løse. 

Smart Hjem-løsningen gir muligheten til å sjekke og stille temperaturen i de ulike rommene. Sitter du på jobb eller har vært borte på ferie kan du via mobilen endre temperatur i ulike rom. Sitter du i stuen og lurer på hvilken temperatur det er på barnerommet er det bare å ta frem mobilen eller å se på et av de sentralt plasserte betjeningspanelene. 

Uavhengig av om oppvarmingen i boligen er basert på panelovner, varmekabler, varmepumpe eller vannbåren varme vil et smart styringssystem bidra til et bedre inneklima og reduserte strømutgifter. Ved å også inkludere ventilasjonsanlegget får man ytterligere optimalisert inneklimaet og effektiv energiforbruk. 

Varme
Trygghet
Multimedia

 

Med lydanlegg som SONOS eller tilsvarende får du enkelt full kontroll over alle høyttalere i huset og mulighet for samkjøring mot andre system i huset, ved å integrere det med et Smart Hjem.

Innfelte høyttalere med høy kvalitet og pent design øker livsgleden i hverdagen. Eller hva med muligheten til å aktivisere kaffetrakteren og radioen på kjøkkenet fra bryteren ved nattbordet eller på mobilen? 

Integrer utstyret i tv-stuen mot det smarte styringssystemet og øk underholdningsopplevelsen. Ved å forhåndsdefinere scenarier kan du ved ett trykk på betjeningspanelet forandre stuen fra hverdagsrommet til kinosalen. Lyset settes i filmmodus, lerret går ned og prosjektor skrus på. Bedre blir det ikke. 

Multimedia
bottom of page